Verstandelijkbeperkt.nl
Dè site over verstandelijke beperking van het Expertisecentrum Verstandelijke Beperking      Nieuws


Terug naar overzicht

31-07-2017

Diverse apps en digitale tools

Communicatie App voor de VG
De app TouchToTell helpt kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking die moeilijk of helemaal niet kunnen praten toch te communiceren.
Bron: kennispleingehandicaptensector

Een app met picto’s
Door picto’s en ook eigen foto’s aan te raken of een kleurenpen te kiezen, kunnen clienten toch wat hen bezig houdt te communiceren. Ook biedt de app de optie om taal te begrijpen en woorden en zinnen te leren uit te spreken. Er zijn binnen de app 5 niveau’s.
• Praatplaat (niveau 0)
• Categorie: eten, drinken, familie, gevoel (niveau 1)
• Onderwerpen: ik, jij, hij, zij en namen van personen (niveau 2)
• Werkwoorden: willen, zijn, houden van (niveau 3)
• Abstracte woorden: lidwoorden en vragen (niveau 4)
Meer info en download

Andere app’s en digitale tools

Ebb, een app voor mensen die communiceren via beelden. De ontwikkelversie van Ebb is te downloaden via Google Play of de App Store.
De versie die je nu kunt downloaden is een prototype.
meer info

Autiplan
AutiPlan is een app waarmee je met duidelijke dag- en weekplanning en pictogrammen meer structuur en overzicht kunt bieden. Met de app maak je eenvoudig duidelijke dag- en weekoverzichten met stappenplannen en pictogrammen.
meer info

Aut There
AutThere is een sociale app voor jongeren met autisme. De AutThere app is bedoeld om het sociale isolement waar veel jongeren met autisme mee te maken hebben, te doorbreken. Met de app kunnen ze gemakkelijker contactlegging met jongeren met dezelfde interesses.
meer info

Digitale coaches van het Dr. Leo Kannerhuis
De digitale coaches van Coach2Care stimuleren zelfredzaamheid bij mensen met Autisme: onderstaande coaches zijn beschikbaar:

OVcoach
De OVcoach helpt je om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen. Het geeft je tips voor het voorbereiden van je reis en biedt hulp bij het reizen met de trein, bus, tram of metro.
• Schoolcoach
De Schoolcoach helpt scholieren op de middelbare school om zelfstandig te werken aan werkstukken, presentaties en geeft tips voor in de (gym)les en de pauze.
• Studeercoach
De Studeercoach helpt studenten in het beroeps- en hoger onderwijs om zelfstandig te werken aan opdrachten, toetsen en geeft tips over stages en begeleiding.
• Werkcoach
De Werkcoach helpt werkenden hun stress te verlagen en ondersteunt bij hun dagelijkse werkzaamheden door bijvoorbeeld tips bij verslapen en een ontspanningsoefening.
bron Dr. Leo Kannerhuis
Download


Terug naar overzicht