Verstandelijkbeperkt.nl
Dè site over verstandelijke beperking van het Expertisecentrum Verstandelijke Beperking      Nieuws


Terug naar overzicht

24-12-2016

crowdfunding platform 'Geef om Zorg'

Door gebrek aan tijd en geld krijgen mensen in de langdurige zorg minder persoonlijke aandacht en begeleiding. Deze mensen kunnen wel een extraatje gebruiken. Het nieuwe crowdfunding platform 'Geef om Zorg' biedt maakt extraatjes in de zorg mogelijk.

'Geef om Zorg' is een initiatief van hulpmiddelenfabrikant Abena Healthcare en crowdfundingplatform '1%Club'. Initiatiefnemer Rob Basjes, directeur van Abena Nederland: 'Samen kunnen we de zorg een stukje leuker maken. Iedereen in Nederland kan daaraan bijdragen. Door als vrijwilliger mee te helpen aan een project of een klein geldbedrag te storten. Bedrijven kunnen wellicht iets meer geven en op die manier hun maatschappelijke verantwoordelijkheid concreet maken.'

Op www.geefomzorg.nl staan diverse projecten die je kunt steunen. Zoals zwemles voor kinderen met een beperking of een kunstproject voor cliënten met het syndroom van Korsakov.

Het crowdfundingplatform '1%Club' heeft al honderden mooie projecten in binnen- en buitenland gerealiseerd. Een platform speciaal voor de zorg bestond nog niet en is hard nodig volgens directeur Bart Lacroix. 'Via 1%Club willen we zoveel mogelijk mensen in staat stellen een sociale impact te maken op hun omgeving. Ouderen, mensen met een ziekte of beperking hebben het vaak zwaar en verdienen volgens ons een extraatje. Als je ziet hoe mensen kunnen opleven van zoiets simpels als een dagje dierentuin of het maken van muziek, vind ik dat we ons daarvoor moeten inzetten.

bron: Kennisplein gehandicaptenzorgTerug naar overzicht