Verstandelijkbeperkt.nl
Dè site over verstandelijke beperking van het Expertisecentrum Verstandelijke Beperking      

Argos

Argos (bron: kennisplein);

De combinatie van hechtingsstoornis en verstandelijke beperking stelt begeleiders en cliënten voor grote uitdagingen. De methode ARGOS is ontwikkeld voor begeleiders die hiermee te maken hebben. Bij Carante Groep is een boekje verschenen over ARGOS, geschreven door Matthijs Heijstek en Henri Koelewijn, orthopedagogen bij Amerpoort. ARGOS is praktisch , geeft handvatten voor het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking en een hechtingsstoornis. ARGOS staat voor Angst, Relaties, Gewetensontwikkeling, Overlevingsgedrag en Stress.

Carante Groep wil zorginhoudelijke kennis delen. ARGOS is hiervan een voorbeeld. De methode is ontstaan vanuit de vraag van begeleiders. Door ARGOS in de praktijk te bestuderen, te bespreken en toe te passen kunnen we de begeleiding beter maken. Zodat deze cliënten in het dagelijks leven meer veiligheid en minder stress ervaren.

   

Nadat de eerste druk al in 2015 was uitverkocht, heeft Carantegroep (de uitgever) besloten om het boekje via de website van Kennisplein digitaal en gratis aan te bieden 

http://www.kennispleingehandicaptensector.nl/docs/KNP/KNP%20GS/Instrumenten/ARGOS%20voor%20Kennisplein.pdf